Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е родена

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една актриса, която е родена
Коментари Харесай

Хобито й е да плете, мечтае да се снима във филм с Джони Деп, а усмивката й е застрахована за над 20 млн. долара

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с една актриса, която е родена на 28 октомври 1967 година в Атланта. Тя е “Хубавата жена " на Холивуд. Обявена е и за “Кралица на сантименталните комедии ". Познахте ли я? Става въпрос за Джулия Робъртс. Тя е американска актриса и продуцентка, носителка на редица награди, измежду които една " Оскар “ за най-хубава женска роля във кино лентата " Ерин Брокович “ (2000) и три " Златен глобус “ (1990, 1991 и 2001).

Тя е най-високо платената актриса в Холивуд след Анджелина Джоли. Става известна с кино лентата " Хубава жена “ (1990), който осъществя доходи от 464 млн. $. Филмите й " Мистична пица “ (1988), " Версия Пеликан “ (1993), " Сватбата на най-хубавия ми другар “ (1997), " Нотинг Хил “ (1999), " Булката дезертьор “ (1999), " Бандата на Оушън “ (2001), " Бандата на Оушън 2 “ (2004), " Войната на Чарли Уилсън “ (2007), " Денят на влюбените “ (2010), " Яж, моли се и бит “ (2010) и " Огледалце, огледалце “ (2012) осъществят групови доходи от над 2,6 милиарда щатски $. Тези продукции трансформират Джулия Робъртс в една от най-успешните американски актриси.

Хонорарът й за продукцията " Хубава жена “ възлиза на 300 000 щатски $, а през 2003 година актрисата получава невижданата сума от 25 млн. щатски $ за ролята си в " Усмивката на Мона Лиза “ (2003). Робъртс участва в класацията " 50-те най-красиви персони в света “ на списание People дванадесет пъти. През 2011 година е оповестена за една от 100-те най-сексапилни дами на всички времена в едноименната ранглиста на списание " Менс Хелт “. През 2001 година списание " Лейдис Хоум Джърнал “ я слага на 11-о място измежду най-влиятелните дами в Съединени американски щати.

Има лична кинокомпания – Red Om Films и се занимава с благотворителна активност. Състоянието ѝ се прави оценка на към 250 млн. $. Интересен факт за Джулия Робъртс е, че макар международната си популярност тя няма звезда на холивудската Алея на славата. Усмивката ѝ е застрахована за над 20 милиона $.

Джулия пораства в беднотия. След развода на родителите си понася философски грубото отношение на втория си татко към нея. За похлупак доста се комплексира от външността си. При растеж от 174 сантиметра, тя е мъчително слаба, с неугледна фигура и прекомерно необятна усмивка, поради която я назовават “жабок ".

Като дребна върви на уроци по езда. Мечтата ѝ е да стане ветеринар, тъй като доста обича да гледа кино лентата “Доктор Дулитъл ". В последна сметка Робъртс взема решение да се ориентира към киното, виждайки по какъв начин брат ѝ за малко се трансформира в един от най-популярните млади артисти. Майка й Бети Лу и татко й Уолтър Робъртс са артисти. Брат й Ерик също. Преди време в изявление за " Vanity Fair " тя сподели, че в никакъв случай не би станала актриса, в случай че не е израснала в среда, заобиколена от артисти.

Мести се в Ню Йорк при сестра си, която също прави първите си опити като актриса. След къс курс по актьорско майсторство си намира сътрудник, само че не и работа. Големия си удар тя нанася в началото на 90-те години на предишния век с присъединяване си в сантименталния филм " Хубава жена “ с Ричард Гиър. С тази си роля тя става световноизвестна. За да взе участие в “Хубава жена " получава хонорар от 300 хиляди $.

На 4 юли 2002 година Джулия подписва брак с кинооператора Даниел Модър. Две години по-късно се раждат близнаците им Хейзъл Патриша и Финиъс Уолтър. През 2007 година се ражда и третото им дете, което е момче и се споделя Хенри Даниел. Най-близките й другари от киното са Брад Пит, Джордж Клуни, Дензъл Уошингтън и Брус Уилис. Брус Уилис е и единствената звезда,която участва на тайната й женитба с Даниел.

Актрисата е известна със своята благотворителна активност. Любимите й актриси са Катрин Хепбърн,Анет Бенинг, Сюзън Сарандън, Грансис Макдорманд и Мерил Стрийп. Джони Деп е индивидът,с който най-вече би желала да снима филм. Казва за него,че е мног забавен и че двамата си наподобяват някак си. Представя си по какъв начин двамата играят брат и сестра. Хобито й е да плете. 

По време на фотосите за " Яж,моли се и бит “ надебелява с 5 кг поради непрекъснатото ястие на пица и паста пред камерата. Въпреки че Джулия Робъртс е била отгледана в католическо семейство, тя стартира да практикува хиндуизъм след кино лентата " Яж, моли се и бит " на Райан Мърфи през 2010 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР